I trädgården finns det just nu mycket rabarber, 3 stånd fulla (oj, här slog fantasin till, är nog inte så dumt att vara trädgårdsmästare iallafall, hi, hi) med rabarber som självklart vill att wargen sätter kniven i plantan och fördelar stjälkarna till små, små bitar. Det fick bli en halvwarg idag, blandade två gamla beprövade recept och tillsatte lite mandelflagnor - mums, gott blev det. En perfekt avslutning på de lite loja timmarna på uteplatsen med en god sallad (fantastisk senapsvinägrett på bulgur som bas) och det på jobbet vunna rieslingvinet...mmm fler sådana dagar tack, eller fler sådana vinster tack!
500 g rabarber
1½ dl socker
½ dl potatismjöl
Skär rabarberna i bitar, blanda samman lägg i ugnsform
125 g smör, smält i gryta, blanda i
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ drygt tsk bakpulver
½ dl mandelspån
Lägg smeten ovanpå rabarberna
Ugn 175 grader ca 30 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer