torsdag 2 maj 2013

Morotskaka



Det är tanken som räknas säjs det, men bilden avslöjar hur mycket nyttigheter jag la på min tallrik, så här hjälper det inte ett dugg att jag tittade på frukterna och grönsakerna och tänkte: mmmmm vad gott.  Här räknas inte tanken, det (nyttiga) ska stoppas in i munnen, tuggas och sväljas och åka hela vägen för att det ska räknas som nyttigt. Men det var en trevlig afternoon tea buffé (hi, hi, kaffe) som fyllande dottern och jag njöt av på: Evas Paley.

Som pricken över i bakar jag en nyttig kaka - morotskaka - det hörs på namnet att den är nyttig.

3 ägg
3 dl socker
3 mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1½ tsk kanel
3 tsk bakpulver
1½ dl solrosolja
4½ dl rivna morötter
salt: nypa

Vispa, blanda, röra, i smord och bröad form, i ugn 150 grader, 50-60 min, torr sticka, låt svalna.

100 g philadelphia
60 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
skal av en lime
1 tsk pressad lime

Blanda, vispa, bred på kakan, pynta med mer limeskal, sätt tänderna i den!
Mums!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer