fredag 26 juli 2013

Rabarber Chutney

Gårdagskvällen på en skaldjurskryssning i strålande väder hade mycket väl kunnat sluta med att wargen vakna med ont i hårbotten - men icke - wargen är full av energi och om det beror på den härliga resan eller på att var bortbjuden till bästisarna i Partille på grillkväll, ja det må de visa få klura på.
En present till värdparet är på sin plats och efter att ha handlat lite träningskläder till sonen och dottern, letat efter bilnyckeln som dottern råkade lägga ifrån sig i den megastora sportbutiken så blev det inköpt en flaska champagne till värdparet - mums - står i kylen och mina lystra wargögon tittar på flaskan och saliven rinner ner längs hakan...ha, ha, vilken syn. För att fokusera på något annat går jag loss på mina rabarber som vips, hokus, pokus, förvandlas till chutney. Mmmm, undrar om det passar till champagne?


350 g skalade rabarber i bitar
1 grovhackad gul lök
1 grovhackad röd lök
3 dl socker
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk ingefära
1 tsk honung
2 tsk fransk senap
2 tsk sambal oelek
smör
cayennepeppar
salt

Fräs lök och rabarber i smör, på med resten, koka ca 30 min, smaka av med salt och cayennepeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer