söndag 18 maj 2014

Rabarberkakan

Igår när wargen tittade på Göteborgsvarvet med ett glas rosé i handen så kändes det helt ok, har sprungit några gånger och suget fanns en lite stund men nej, inge kul att springa när loppen blir en plåga och det blir det om inte träningen prioriteras. Wargens kompis sprang och hon hade laddat med en resa till Spanien, tätt följd av en resa med wargen till Budapest för att vara hemma en dag innan hon åkte vidare till Toscana och det kan wargen lugnt intyga att det var inga träningsresor precis, alltså träning som i att springa, inte som i att röra sig mellan hotell, butiker, restauranger, barer, mm. Men i mål kom hon och med en bra tid dessutom...hmmm, ska kanske ladda på samma sätt och springa nästa år - verkar fungera bra. Dagen idag har varit hemma dag med städ, tvätt, handla färg, handla blommor, plantera, grilla och sist men inte minst mölat in en rabarberkaka - mums, hela wargfamiljen slickar sig om munnen. Efter allt ätande försökte wargen få med sig någon på en cykeltur och det var bara den "lilla" wargungen som nappade. Upp å hoppa på cyklarna, i med hög växel och så trampade vi på i bra fart, hej å hå, trampa, trampa, trampa, svett och flämt, gör milen, kollar klockan när vi är tillbaka och konstaterar att vi hade inte haft en chans mot han som vann varvet igår - ha, ha, sicket skämt, hur kan någon springa så fort i 21 kilometer. Tar nog lite mer av kakan, har ju iallafall cyklat bort den första biten.


3 rabarber, hacka, blanda med ½ dl socker, 2 msk potatismjöl och ½ dl kokosflingor. Vispa 2 ägg med 2½ dl socker, blanda i 150 g smält svalnat smör, blanda i 3 dl mjöl, häll i smord bröad form, häll på rabarberna, tryck ner dem lite i smeten, in i ugn 175 tills den känns klar, vispad grädde till. Ät mycket och cykla sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer