Eftersom vi bestämt oss för att bli med nytt kök så bjöd vi in en god vän för konsultation. Vännens fru som också är en god vän slank med i inbjudan då det var "long time ago" och vi började spåna lite på vad vi skulle bjuda på till middag. Förslagen haglade och alla ugnsrätter gick fort bort då vi numera inte har någon ugn (lägg till ett kylskåp som läcker vatten, en diskmaskin som delarna lossnar i efter varje disk och trasig köksinredning) att laga mat i. Det fick bli ett långkok och kött inhandlades och marinerades enligt mammawarg princip med kryddnejlikor, soja, rödvin, vinäger, oregano, kanel.....och säkert något annat som wargen inte minns just nu. Under lördagen fick köttet koka sakta, sakta, länge, länge ihop med tomater, paprika, lök, vitlök och andra islängda kryddor. Warghanen utbrister, men vi måste ju ha en efterrätt...kan du inte göra din goa äppelkaka??? Jo men vi har inga äpplen hemma. -Jag åker och köper.....och warghanen åkte och köpte. Tiden tid för gästerna att anlända närmar sig och vi ska börja med kakan, tvättar äpplen och tar fram formen och...men vi har ju ingen UGN! Ja, ha, ha, som sagt, bra att ha snälla grannar - denna gång lånade vi en ugn.
Klyfta ner 4-5 äpplen i mindre bitar direkt ner i en form, strö på rejält med kanel. Smält 125 g smör, blanda i 1,2 dl socker, 2dl vetemjöl, 3/4 tsk bakbulver, rör ihop och häll över äpplena. Ugn 200 grader, ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer